Rizoto s kuřecím masem a zeleninou

rizoto s kuřecím masem a zeleninou
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    40 minut

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou je super rychlé a jednoduché jídlo na přípravu, které zvládne opravdu každý. Záleží na chuti každého, jelikož do rizota se dá přidat téměř cokoliv co máte rádi a během chvilky máte připravený skvělý oběd či večeři. Já se rozhodla pro rizoto s grilovaným kuřecím masem, které zbylo od večeře, hráškem a kukuřicí. Navrch jsem nasypala strouhaný sýr, přidala kyselou okurku a pochutnala si celá rodina.

Suroviny na přípravu rizota:
  • Rýže – 300g, já použila rýži basmati, jelikož ji mám nejraději
  • Kuřecí prsa – 2ks, já měla připravené grilované maso, ale můžete použít syrová prsa, která osmahnete na pánvičce
  • Hrášek – 200g, používám čerstvý ze zahrádky či mražený
  • Kukuřice – 200g, mražená
  • Cibule – 1ks, nakrájená na kostičky
  • Máslo – 2 lžíce, na osmahnutí cibulky, hrášku a kukuřice
  • Sůl, pepř a kari – na dochucení celého rizota
  • Strouhaný sýr – na posypání rizota, množství dle chuti, jakýkoliv 30%, 45%

Z tohoto množství vyšly 4 větší porce, ale dalo by se rozdělit i na 6 menších, záleží jak je kdo velký jedlík.

Videorecept na srbské rizoto

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=sv9jiZNRBLI[/embedyt]
Postup přípravy rizota:
  1. Nejprve jsem dala vařit rýži. Používám sypanou rýži basmati, na 1 hrnek rýže přidám 2 hrnky vody a trochu soli. Nechám vařit 5 minut, nemíchám, jinak se z rýže stane kaše. Po 5 minutách vypnu plotýnku a nechám dalších 10 minut rýži dojít. Někdo má rád měkčí, jiný zase na zkus. Každý tedy vaří podle sebe.
  2. Mezitím než se nám uvaří rýže, na pánvičce osmahneme na másle nakrájenou cibuli na kostičky, hrášek a kukuřici. Poté  přisypeme do hrnce k uvařené rýži.
  3. Na pánvičce osmahneme kuřecí prsa nakrájená na kostky nebo použijeme maso grilované. Opět přidáme k rýži a zelenině.
  4. Nakonec dochutíme solí, pepřem a kari použijeme na barvu.
  5. Takto hotové rizoto ihned podáváme ještě teplé, posypané strouhaným sýrem a kyselou okurkou.

Vyzkoušejte také: Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

 

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Lidia

      Moje oblíbené rizoto, připravuji ho velmi podobně. S tím kari chutná opravdu zajímavě.

    • Šárka

      Karí do rizota nepatří, zcela přebije chuť zeleniny a kuřete.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.